Suriye’nin başkenti Şam’da şiddetli patlama: 5 yaralı
Suriye’nin başkenti Şam’da, boş bir otobüste yaşanan şiddetli patlama sonrası 5 kişi yaralandı. Olayın ardından yaralılar hızla hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.
RESMİ AÇIKLAMALAR VE YARALI SAYISI
Suriye resmi haber ajansı SANA’nın aktardığına göre, Acil Durumlar Bakanlığı Operasyonlar Komutanı Amir Zarife, başkent Şam’ın Vurud Mahallesi’nde meydana gelen otobüs patlamasında 5 kişinin yaralandığını doğruladı. Zarife, tüm yaralıların sağlık kuruluşlarına ulaştırıldığını ve tedavilerinin başladığını belirtti.
PATLAMANIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Patlamanın kesin nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, olay yerine intikal eden güvenlik ve inceleme ekipleri geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Teknik ekiplerin, patlamanın kaynağını ve oluş şeklini detaylı bir şekilde araştırdığı kaydedildi.
OLAY YERİ GÖRÜNTÜLERİ KAMERALARA YANSIDI
Yaşanan elim olayın ardından bölgede çekilen cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, patlamanın etkisiyle otobüsün tamamen hurdaya döndüğü, çevrede büyük bir yıkımın oluştuğu ve halkın olay yerinde toplanarak gelişmeleri yakından takip ettiği anlar yer aldı.
Kaynak: AA