Bakan imzalamadı, Irak başbakanı anında müdahale etti

Irak Başbakanı Ali ez-Zeydi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe'deki basın toplantısında ilginç anlar yaşandı. Toplantının ardından iki ülke arasındaki anlaşmalara imza atılırken, heyetteki Irak Ulaştırma Bakanı Vehb Haseni, Kalkınma Yolu sözleşmeyi imzalamadı. Başbakan Zeydi katılımcıların önünde Haseni'ye sözleşmeyi imzalamasını söyledi. Yaşananların Iraklı heyet arasındaki teknik aksaklıktan kaynaklandığı öğrenilirken, o anlar kameralara yansıdı.

Kalkınma Yolu İmza Töreninde Şaşırtan Anlar: Irak Bakan Önce İmza Atmadı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı Ali ez-Zeydi’nin Beştepe’deki tarihi buluşması sonrası düzenlenen imza töreni, beklenmedik bir gerilime sahne oldu. İki ülke arasında stratejik iş birliğini pekiştirecek anlaşmalar sırayla imzalanırken, dikkatler Kalkınma Yolu sözleşmesine çevrildi. Ancak Irak Ulaştırma Bakanı Vehb Haseni’nin masaya geçmesine rağmen metni imzalamaması, salonda kısa süreli bir şaşkınlık ve sessizliğe yol açtı.

Canlı Yayında Başbakan Müdahalesi Krizi Önledi

Kameraların canlı yayında olduğu o kritik anlarda, duruma anında müdahale eden Irak Başbakanı Ali ez-Zeydi oldu. Toplantıya katılan heyetin ve basın mensuplarının şaşkın bakışları arasında, Başbakan ez-Zeydi, Bakan Haseni’ye sözleşmeyi derhal imzalaması yönünde net bir talimat verdi. Bu beklenmedik çıkış, salondaki gergin havayı bir anda değiştirdi.

Başbakan’ın kararlı uyarısı üzerine, Irak Ulaştırma Bakanı Vehb Haseni anlaşmaya nihayet imza attı. Böylece salonda yaşanan kısa süreli diplomatik kriz tatlıya bağlanmış oldu. O gergin anlar, kameralar tarafından anbean kaydedilirken, olayın Iraklı heyet içinde yaşanan basit bir teknik aksaklıktan kaynaklandığı belirtildi. Bu olay, Türkiye ile Irak arasındaki önemli iş birliği adımlarının atıldığı güne damgasını vurdu.

Benzer Videolar