Rusya’nın tatil cennetinde alevler yükseldi! İnsansız deniz araçlarıyla vurdular
Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kenti, bu akşam insansız deniz araçlarının saldırısına uğradı. Kentte ayrıca İHA alarmı verilirken, saldırının ardından sahil kesiminde yangın çıktı ve ilk belirlemelere göre çok sayıda kişi yaralandı. Bölgede ekiplerin çalışmaları sürüyor.
Karadeniz kıyısındaki Rus şehri Soçi, dün akşam saatlerinde insansız deniz araçları ve hava araçları (İHA) saldırısı tehdidiyle sarsıldı. Soçi Belediye Başkanı Andrey Proşunin, yerel saatle 20.57'de başlayan alarm durumuyla birlikte kent sakinleri ve turistlerden güvenli bölgelere geçmelerini istedi.
Sirius Federal Bölgesi yönetiminden yapılan açıklamalara göre, başlangıçta deniz dronlarının hedef alındığı uyarısı yapılırken, kısa bir süre sonra bölgede İHA saldırı tehdidinin de bulunduğu bildirildi. Rusya Savunma Bakanlığı, gece boyunca ülkenin çeşitli noktalarında, özellikle Krasnodar bölgesi ve Karadeniz semalarında yüzlerce Ukrayna İHA'sının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Krasnodar Bölgesi Operasyon Merkezi, Soçi'ye yönelik insansız deniz araçlarıyla gerçekleştirilen saldırıyı resmen doğruladı. Saldırının hemen ardından Soçi sahil şeridinde büyük bir yangın çıktı. İlk gelen bilgilere göre, olayda çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilirken, bölgede acil durum ve güvenlik ekiplerinin yoğun çalışmaları devam ediyor.
Bu olay, Soçi için son zamanlardaki ilk saldırı değil. Kent, sadece altı gün önce de benzer bir hedef olmuştu. 3 Eylül tarihinde Soçi Limanı'na düzenlenen saldırıda, Rus bayraklı Nefrit adlı destek gemisi vurulmuştu. O dönemde, Ukrayna Donanması söz konusu saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.