Küresel enerji piyasalarında yaşanan çalkantı, özellikle ABD ve İsrail’in İran’a yönelik eylemleriyle tırmanan gerilim sonrası etkisini tüm dünyada hissettiriyor. Bu derin sarsıntının yansımalarından biri de Tayland’da gözlemlenen şiddetli yakıt krizi oldu. Tayland hükümeti, bu krize karşı kapsamlı enerji tasarrufu önlemleri alırken, günlük hayatın her alanında hissedilen bu durum, son olarak haber sunucularının canlı yayındaki dikkat çekici eylemiyle kamuoyunun gündemine oturdu.
Enerji tasarrufu seferberliğine destek vermek ve kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla, Tayland’daki bazı televizyon kanallarının haber sunucuları radikal bir adım attı. Canlı yayın esnasında ceketlerini çıkararak programlarını sürdüren sunucular, bu sembolik jestleriyle sadece hükümetin enerji tüketimini azaltma çağrısına yanıt vermekle kalmadı, aynı zamanda stüdyolarında klimaların dahi çalışmadığına dair net bir mesaj verdi. Bu hareket, ülkedeki enerji krizinin boyutunu ve tasarruf bilincinin aciliyetini ekranlara taşıyan çarpıcı bir örnek teşkil etti.
Artan enerji maliyetleri ve derinleşen yakıt kıtlığı karşısında Tayland hükümeti, kamu sektöründe enerji tüketimini kontrol altına almak adına bir dizi yeni önlem paketini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Planlanan uygulamalar arasında, kamu binalarında klima kullanımının ciddi şekilde kısıtlanması ve memurların daha hafif, mevsime uygun kıyafetler giymelerinin teşvik edilmesi yer alıyor. Bu adımlar, ulusal çapta bir enerji tasarrufu bilinci oluşturmayı ve kritik kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyor.
GÜNDEM
14 Mart 2026GÜNDEM
14 Mart 2026GÜNDEM
14 Mart 2026GÜNDEM
14 Mart 2026GÜNDEM
14 Mart 2026GÜNDEM
14 Mart 2026GÜNDEM
14 Mart 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7980 kez okundu
2
Trump İran saldırısını komuta merkezinden anbean takip etti
6089 kez okundu
3
Epstein’ın ölümünde "4chan" detayı: Anonim kullanıcı ölümü yarım saat önce duyurmuş
5823 kez okundu
4
Türk Akıncı TİHA’lar Halep’in Deyr Hafir kentinde
5725 kez okundu
5
Arakçi’den intikam mesajı: Düşman hedef aldığı her canın bedelini ödeyecek
5701 kez okundu