İran’dan Bahreyn’e yeni hava saldırısı

İran’dan Bahreyn’e yeni hava saldırısı

ABONE OL
14 Mart 2026 00:00
İran’dan Bahreyn’e yeni hava saldırısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK), İran’a yönelik saldırıları durdurma çağrısını içeren karar tasarısını onaylamasının ardından Tahran’dan beklenen karşılık gecikmedi ve bölgede tansiyon bir kez daha yükseldi.

BAHREYN YENİDEN HEDEFTE

BM kararının ana savunucusu konumundaki Bahreyn, İran’ın misilleme saldırılarının odak noktası haline geldi. Başkent Manama yakınlarındaki kritik stratejik noktalar, art arda düzenlenen yeni saldırılarla hedef alındı. İranlı yetkililer, bu askeri eylemlerin Birleşmiş Milletler’in aldığı karara doğrudan bir yanıt olduğunu ve operasyonların sürdürüleceğini açıkça beyan etti.

ABD ÜSLERİ VE ENERJİ TESİSLERİNE SALDIRI

Bahreyn’deki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, saldırıların öncelikli olarak ABD 5. Filo Karargâhı’nın konuşlandığı stratejik bölgeyi ve ülkenin kritik enerji altyapılarını hedef aldığı bildirildi. Gerçekleştirilen bombardımanda balistik füzeler ve gelişmiş insansız hava araçları (İHA) kullanıldığı, bazı askeri tesislerde ciddi hasarlar oluştuğu ve petrol rafinerileri çevresinde büyük yangınların çıktığı kaydedildi. Bölgedeki ABD kuvvetleri alarm durumuna geçerken, bu saldırıların özellikle küresel enerji arzı ve Hürmüz Boğazı’nın seyrüsefer güvenliği üzerinde derin endişelere yol açtığı vurgulandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP