Başkent Ankara, 7-8 Temmuz tarihlerinde NATO’nun geleceği ve ittifakın önceliklerini masaya yatırdığı kritik bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Lahey Zirvesi’nden bu yana kaydedilen ilerlemelerin değerlendirildiği bu önemli buluşmada, dünyanın gözü Türkiye’ye çevrilmiş durumda. Zirve kapsamında Ankara’ya gelen ABD Başkanı Donald Trump’ın programı da tüm detaylarıyla netleşti ve yoğun diplomasi trafiğiyle dikkat çekiyor.
Beyaz Saray tarafından yayımlanan resmi çalışma takviminde, önceki ABD başkanlarının Türkiye ziyaretlerinin ayrılmaz bir parçası olan Anıtkabir ziyaretinin yer almaması dikkatleri çekti. Reuters muhabiri Hümeyra Pamuk da bu duruma işaret ederek, Başkan Trump’ın mevcut Ankara programında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine bir ziyaretin bulunmadığını belirtti. Pamuk, her ne kadar planlamanın bu şekilde olduğunu vurgulasa da, son dakika değişikliklerinin olabileceği ihtimalini de dile getirdi. Bu durum, diplomatik çevrelerde ve kamuoyunda farklı yorumlara yol açtı.
ABD Başkanı Donald Trump’ın Ankara temasları, NATO Liderler Çalışma Oturumu’nun ötesine geçerek oldukça kapsamlı bir ikili görüşme maratonuna sahne olacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe, bu yoğun diplomatik trafiğin merkezi konumunda. Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile resmi karşılama töreninin ardından bir araya gelerek Türkiye-ABD ilişkileri ve bölgesel konuları ele alacak.
Associated Press (AP) ve Reuters gibi uluslararası ajansların aktardığı bilgilere göre, Trump’ın ajandasında yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme bulunmuyor. ABD Başkanı, ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara ile de basına kapalı, kritik ikili temaslar gerçekleştirecek. Bu görüşmeler, bölgedeki mevcut gerilimler ve uluslararası siyaset açısından büyük önem taşıyor.
Beyaz Saray tarafından kamuoyuna duyurulan ve Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi merkezli yürütülecek olan Başkan Trump’ın Ankara programının saat saat detayları şu şekilde:
GÜNDEM
06 Temmuz 2026GÜNDEM
06 Temmuz 2026GÜNDEM
06 Temmuz 2026GÜNDEM
06 Temmuz 2026GÜNDEM
06 Temmuz 2026GÜNDEM
06 Temmuz 2026GÜNDEM
06 Temmuz 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
8251 kez okundu
2
Trump İran saldırısını komuta merkezinden anbean takip etti
6351 kez okundu
3
Epstein’ın ölümünde "4chan" detayı: Anonim kullanıcı ölümü yarım saat önce duyurmuş
6089 kez okundu
4
Türk Akıncı TİHA’lar Halep’in Deyr Hafir kentinde
5992 kez okundu
5
Arakçi’den intikam mesajı: Düşman hedef aldığı her canın bedelini ödeyecek
5962 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.