Etiyopya’da yaşanan korkunç bir safari deneyimi, iki Türk iş insanının hayatına mal oldu. Silkar Madencilik’in sahibi Erdoğan Akbulak ve Cengizhan Güngör, bir grup arkadaşıyla katıldıkları safari sırasında silahlı saldırıya uğradı. Olaydan sağ kurtulan arkadaşlarından Tarık Hotamışlıgil’in anlattıkları, trajedinin boyutlarını gözler önüne serdi ve kamuoyunu derinden sarstı.
12 Ocak sabahı Etiyopya’nın Güney Ulusları, Milliyetleri ve Halkları Bölgesi’ne bağlı Tum kenti yakınlarındaki kırsal alanda gerçekleşen olayda, safari kafilesine yönelik hain bir saldırı düzenlendi. Edinilen bilgilere göre, açılan ateş sonucu üç kişi hayatını kaybetti. Yaşamını yitirenler arasında Türkiye’den gelen iş insanları Erdoğan Akbulak ve Cengizhan Güngör’ün yanı sıra, kafileye eşlik eden Etiyopyalı şoför de bulunuyordu. Bu trajik olay, uluslararası basında geniş yankı uyandırdı ve safari turizminin güvenlik zafiyetlerini bir kez daha gündeme getirdi.
Saldırıdan son anda kurtulan iki Türk vatandaşından biri olan Tarık Hotamışlıgil, yaşadığı korku dolu anları ve dostlarının son dakikalarını sosyal medya hesabından detaylı bir şekilde paylaştı. Hotamışlıgil, Etiyopya’ya “yeni bir kültürü tanımak, birlikte fotoğraf çekmek ve şaşırmak” amacıyla gittiklerini belirtirken, acı gerçeği “Hayat izin vermedi ne yazık ki” sözleriyle dile getirdi.
Tarık Hotamışlıgil’in ifadesine göre, yoğun ateş altında kalan grup, can havliyle kaçmaya çalıştı. Hotamışlıgil ve yanındaki arkadaşları bu çabalarda başarılı olurken, Akbulak ve Güngör’ün bulunduğu aracın lastikleri isabet alması sonucu hareket edemedi. Bu durum, iki iş insanının saldırganların hedefi olmasına ve trajik sonlarına neden oldu. Hotamışlıgil, “Biraz para, biraz eşya için kıydılar bu güzel insanlara. Acı çok büyük, keder de öyle. Nasıl kapanır bu yara bilmiyorum. Mekanları cennet olsun. Hiçbir zaman unutulmayacaklar” sözleriyle dostlarına olan özlemini ve yaşadığı derin üzüntüyü ifade etti.
Hayatını kaybeden Erdoğan Akbulak, Silkar Madencilik’in tanınmış sahibiydi ve sektörde önemli bir isimdi. Cengizhan Güngör de iş dünyasında sevilen ve saygı duyulan bir kişilikti. Tarık Hotamışlıgil, Erdoğan Akbulak ile 40 yıldır süren kardeşliklerinin ve birlikte geçirdikleri güzel günlerin anısını anlatırken, her iki arkadaşının da tanıdıkları herkesin kalbine dokunmayı başaran özel insanlar olduğunu vurguladı. Bu beklenmedik ve vahşi saldırı, Türk iş dünyasında ve aile çevrelerinde büyük bir şok ve yasa boğdu.
Türkiye’nin Addis Ababa Büyükelçisi Berk Baran, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırı anında dört Türk vatandaşının iki ayrı araçla seyahat ettiğini doğruladı. Büyükelçi Baran, öndeki araçta bulunan iki Türk vatandaşının son anda kurtulmayı başardığını belirtirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade etti. Etiyopya’da yaşanan bu trajik hadise, bölgedeki güvenlik durumunu ve turistlerin karşılaşabileceği riskleri bir kez daha gözler önüne serdi ve uluslararası seyahat güvenlik uyarılarının önemini hatırlattı.
GÜNDEM
17 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önce
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7752 kez okundu
2
Türk Akıncı TİHA’lar Halep’in Deyr Hafir kentinde
5509 kez okundu
3
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4700 kez okundu
4
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
4103 kez okundu
5
Suriye’de YPG ile varılan ateşkes 15 gün uzatıldı
4006 kez okundu