Kıbrıs’ta havalimanında şok olay: İsrailli yolcunun bagajından 4 insan embriyosu çıktı
Kıbrıs'ta uluslararası dikkat çeken bir olay yaşandı. Bir havalimanında güvenlik ekiplerince durdurulan 24 yaşındaki İsrailli bir şahsın valizinde, "Life Pack" etiketli özel bir kriyojenik kapta saklanan dört adet insan embriyosu keşfedildi. İlk incelemeler, bu embriyoların İstanbul üzerinden Meksika'ya nakledilmesinin hedeflendiğini gösteriyor.
ELE GEÇİRİLEN EMBRİYOLARIN KAYNAĞI VE İZİNSİZ KLİNİK ŞÜPHESİ
Yapılan değerlendirmelere göre, el konulan embriyoların Lefkoşa'nın kuzey kesimlerinde faaliyet gösteren, ancak gerekli resmi yetkilendirmelere sahip olmadığı iddia edilen bir tüp bebek merkezinden sağlandığı düşünülüyor. Yetkililer, insan embriyolarının ülke sınırları dışına çıkarılması adına sağlık makamlarından alınması gereken zorunlu izinlerin hiçbirinin bulunmadığını ifade etti.
YASADIŞI İNSAN DOKUSU TAŞIMACILIĞI SORUŞTURMASI BAŞLATILDI
Olayla bağlantılı şahıs hakkında yasadışı insan dokusu taşımacılığı suçlamasıyla geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Güvenlik güçleri tarafından el konulan embriyolar, devam eden soruşturma sürecinde kritik deliller olarak koruma altına alındı.
OLAYIN MERKEZİNDEKİ KRİTİK SORULAR YANIT BEKLİYOR
Yürütülen soruşturmanın en can alıcı noktalarından biri, ele geçirilen embriyoların gerçek sahiplerinin kimler olduğu ve son varış noktası olarak gösterilen Meksika'da kimlerin bu embriyoları beklediği sorularıdır. Yetkililer, bu karmaşık olayın hem tıbbi ve hukuki hem de uluslararası etkilerini çok yönlü bir şekilde incelemeye devam ediyor.