Beşiktaş, ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirme operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Daha önce kaleci Devis Vasquez ve stoper Emmanuel Agbadou’yu renklerine bağlayan Kara Kartal, sağ bek pozisyonuna da Marsilya’dan önemli bir takviye gerçekleştirdi. Panamalı yıldız Amir Murillo, resmen Beşiktaşlı oldu.
Siyah-beyazlı kulüp, 30 yaşındaki tecrübeli sağ bek Amir Murillo ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere toplam 3,5 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Kulüpten yapılan resmi açıklamada, “Kulübümüze önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Amir Murillo’ya şanlı formamızla başarılar dileriz” ifadeleriyle oyuncuya duyulan güven ve beklenti vurgulandı.
Bu transfer, Beşiktaş tarihinde de özel bir yere sahip. Daha önce 57 farklı ülkeden 198 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalayan siyah-beyazlılar, Murillo ile birlikte bu sayıyı 58 farklı ülke ve 199 oyuncuya çıkardı. Böylece Amir Murillo, Beşiktaş forması giyen ilk Panamalı futbolcu olarak kulüp tarihine geçti.
Profesyonel futbol kariyerine ülkesi Panama’nın San Francisco takımında adım atan Murillo, bir dönem kiralık olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin RB New York ekibinde forma giydi. Avrupa macerasına 2019-2020 sezonunda Belçika’nın Anderlecht takımında başlayan başarılı sağ bek, dört sezon boyunca burada istikrarlı bir performans sergiledi. Son olarak 2023-2024 sezonunda Fransız devi Marsilya’ya transfer olan Murillo, Fransa’da çıktığı 82 karşılaşmada 6 gol ve 9 asistlik önemli bir katkı sağladı.
Milli takım kariyeri de oldukça dikkat çekici olan Murillo, 2015 yılından bu yana Panama Milli Takımı’nın formasını 90 kez giydi. 29 yaşındaki futbolcu, milli formayla 9 gol ve 13 asiste imza atarak ülkesinin vazgeçilmez oyuncularından biri haline geldi.
Transfer sürecinin tamamlanmasıyla birlikte sağlık kontrollerinden geçmek ve resmi sözleşmeyi imzalamak üzere İstanbul’a gelen Amir Murillo, havalimanında yaptığı ilk açıklamada Beşiktaş’a katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Murillo, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Transferimde emeği geçen özellikle başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Burada bulunduğum sürenin keyfini çıkaracağım. Güzel maçlar oynamaya çalışacağım” sözleriyle taraftarlara heyecanını aktardı.
Transferin finansal detaylarına ilişkin Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre, Beşiktaş’ın Marsilya’ya 5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği, ayrıca gerçekleşmesi halinde 1 milyon Euro da bonus maddesi bulunduğu belirtildi. Murillo’nun Marsilya’dan ayrılık kararında, Fransız ekibinin teknik direktörü Roberto De Zerbi ile yaşadığı sorunların etkili olduğu öğrenildi. Fransa Kupası’ndaki Rennes maçının kadrosuna alınmamasıyla başlayan anlaşmazlıkların ardından Panamalı oyuncunun yeni bir sayfa açmaya karar verdiği ifade edildi.
GÜNDEM
22 gün önceGÜNDEM
22 gün önceGÜNDEM
22 gün önceGÜNDEM
22 gün önceGÜNDEM
22 gün önceGÜNDEM
22 gün önceGÜNDEM
22 gün önce
1
CANLI |Fenerbahçe-Erzurumspor maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? (Muhtemel 11’ler)
5129 kez okundu
2
Real Madrid-Rayo Vallecano maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?
4027 kez okundu
3
Fenerbahçe, Alanya’da mahsur kaldı!
4022 kez okundu
4
Göztepe teknik direktörü Stanimir Stoilov: ‘Takım kurmakta zorlandık’
3939 kez okundu
5
CANLI | Transferin açıklanması beklenirken Beşiktaş’a Agbadu’dan kötü haber
3921 kez okundu