Santiago Bernabeu’da La Liga’nın 26. hafta mücadelesinde Real Madrid, Getafe’yi konuk ettiği karşılaşmanın ilk yarısında büyük bir sürpriz yaşadı. Ev sahibi Real Madrid, soyunma odasına Martin Satriano’nun golüyle 1-0 geride girdi. Şampiyonluk yarışında kritik öneme sahip bu maçta eflatun-beyazlılar, taraftarlarını endişelendiren bir performans sergiledi.
Karşılaşmada ilk düdük 1. dakikada geldi ve maç hızlı başladı. 10. dakikada Getafe, sağ kanattan gelişen tehlikeli atağında Diego Rigo’nun şutuyla gole yaklaştı ancak Trent Alexander-Arnold kritik bir müdahaleyle topu uzaklaştırdı.
Real Madrid’in ilk ciddi gol fırsatı 13. dakikada Vinicius Junior ile geldi. Brezilyalı yıldız, karşı karşıya kaldığı pozisyonda Getafe kalecisi David Soria’yı geçemeyince takımını öne geçirme şansını tepti. 24. dakikada ise milli futbolcumuz Arda Güler, sahadaki etkileyici performansıyla dikkat çekti ve Real Madrid’i gole çok yaklaştıran bir pozisyona imza attı. Genç yıldızın bu anları büyük beğeni topladı.
Ancak 39. dakikada Martin Satriano, attığı muhteşem golle Getafe’yi Santiago Bernabeu’da 1-0 öne geçirdi. Bu gol, ilk yarının skorunu belirlerken, Real Madrid devre arasına şaşırtıcı bir mağlubiyetle gitti.
La Liga’da 25 maçta topladığı 60 puanla ikinci sırada yer alan Real Madrid, 29 puanla 14. basamakta bulunan Getafe karşısında mutlak 3 puan parolasıyla sahaya çıktı. Eflatun-beyazlı ekip, zirve yarışında Barcelona ile arasındaki farkı korumak adına bu maçı kazanmak zorundaydı. Geçtiğimiz hafta Osasuna’ya mağlup olarak teknik direktör Arbeloa’nın ligdeki ilk yenilgisini alan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi’nde Benfica’yı eleyerek moral bulmuştu.
Real Madrid’in Getafe karşısına çıkan ilk on biri şu şekildeydi: Courtois, Alaba, Rüdiger, Trent, Valverde, Tchouameni, Thiago, Arda Güler, Gonzalo, Vinicius. Son maçlarda form grafiğini yükselten ve Avrupa’nın dikkatini çeken milli yıldızımız Arda Güler’in bu kritik maçta ilk 11’de yer alması taraftarları heyecanlandırdı.
Real Madrid’de sakatlıklar da dikkat çekiciydi. Eder Militao, Jude Bellingham, Dani Ceballos, Dean Huijsen, Kylian Mbappe ve Raul Asensio gibi önemli isimler sakatlıkları nedeniyle kadroda yer alamazken, Rodrygo’nun durumu belirsizliğini koruyordu.
La Liga’nın 26. haftasında oynanan Real Madrid – Getafe karşılaşması, 2 Mart Pazartesi günü saat 23.00’te başladı ve S Sport ekranlarından canlı olarak yayınlandı. Futbolseverler, bu heyecan dolu mücadeleyi S Sport’tan takip etti.
GÜNDEM
16 Mart 2026GÜNDEM
16 Mart 2026GÜNDEM
16 Mart 2026GÜNDEM
16 Mart 2026GÜNDEM
16 Mart 2026GÜNDEM
16 Mart 2026GÜNDEM
16 Mart 2026
1
CANLI | Newcastle United-Karabağ maçı (UEFA Şampiyonlar Ligi)
6838 kez okundu
2
Çaykur Rizespor’da hedef belirlendi
5999 kez okundu
3
Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finalistler belli oldu! İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un muhtemel rakipleri…
5802 kez okundu
4
‘Burnuyla ofsayt’ Premier Lig’de VAR yangını: Gol iptal edildi
5439 kez okundu
5
Kasımpaşa – Rizespor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Muhtemel 11’ler (Süper Lig 24. hafta)
5409 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.