Donald Trump’ın ilk başkanlık döneminde Beyaz Saray’da kritik görevler üstlenen ve eski Başkan Yardımcısı Mike Pence’in ulusal güvenlik danışmanlığını yapan Keith Kellogg, Fox News yayınında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Kellogg, Trump’ın özellikle İran’a yönelik politikalarını “cesur” olarak nitelendirirken, dünya liderleri arasında adeta bir “alfa erkek” gibi davrandığını belirtti.
Kellogg, Trump’ın İran politikasını değerlendirirken, geçmişte benzer adımların gündeme geldiğini ancak hiçbir yönetimin bunu gerçekleştiremediğini vurguladı. “Bu konuyu daha önce konuştuk ama kimse tetiği çekemedi. O ise bunu yaptı” sözleriyle Donald Trump’ın kararlılığına dikkat çekti.
Eski danışman, İran’a ait stratejik öneme sahip Hark Adası hakkında da iddialı konuştu. “Ben olsam o adaların kontrolünü ele geçirirdim. Bu zor bir şey değil” diyerek bölgedeki gerilime dair kendi radikal bakış açısını ortaya koydu ve tartışma yarattı.
Kellogg, Trump’ın uluslararası arenadaki duruşunu ve liderlik tarzını “alfa erkek” benzetmesiyle pekiştirdi. “O adeta tüm dünya liderlerinin alfa erkeği gibi. Bunu yaptığı için hakkını verin” ifadelerini kullanarak, Trump’ın baskın ve belirleyici uluslararası politikalarına övgüde bulundu.
GÜNDEM
09 Mayıs 2026GÜNDEM
09 Mayıs 2026GÜNDEM
09 Mayıs 2026GÜNDEM
09 Mayıs 2026GÜNDEM
09 Mayıs 2026GÜNDEM
09 Mayıs 2026GÜNDEM
09 Mayıs 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
8110 kez okundu
2
Trump İran saldırısını komuta merkezinden anbean takip etti
6220 kez okundu
3
Epstein’ın ölümünde "4chan" detayı: Anonim kullanıcı ölümü yarım saat önce duyurmuş
5956 kez okundu
4
Türk Akıncı TİHA’lar Halep’in Deyr Hafir kentinde
5854 kez okundu
5
Arakçi’den intikam mesajı: Düşman hedef aldığı her canın bedelini ödeyecek
5831 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.