ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’daki kritik basın toplantısını sonlandırırken Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı özel görüşmeyi müjdeledi. Trump’ın “Çok sevdiğim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşmem olacak” sözleri, uluslararası siyasetteki yakın ilişkilere vurgu yaptı.
Göreve başlamasının yıl dönümünde Beyaz Saray’da geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela, Grönland, İran ve Suriye gibi küresel konularda açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında gazetecilerin yoğun soru yağmuruna tuttuğu Trump, dikkat çekici bir an yaşattı. Soruların ardı arkası kesilmeyince, “Daha soru var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çok önemli bir görüşme yapacağım. Kendisini çok seviyorum,” diyerek salondan ayrılma sinyali verdi. Bu sözler, iki lider arasındaki kişisel bağın gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Öte yandan, Beyaz Saray’dan yapılan daha önceki bir açıklama, Gazze’deki geçiş sürecini yönetecek kritik bir oluşum olan Barış Kurulu üyelerini duyurmuştu. Gazze’de güvenliğin sağlanması ve yeniden imarından sorumlu olacak bu Kurulun tesis edileceği belirtilirken, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a önemli bir davet ulaştığı bildirilmişti.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2803 sayılı kararıyla desteklenen, ABD Başkanı Donald Trump tarafından açıklanan “Gazze İhtilafını Sona Erdirmek için Kapsamlı Planı” çerçevesinde Barış Kurulu’nun oluşturulduğunu belirtti. Duran, “ABD Başkanı Donald Trump, 16 Ocak 2026 tarihinde, Barış Kurulu’nun kurucu başkanı sıfatıyla bir mektup göndererek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Barış Kurulu’nda kurucu üye olarak yer almaya davet etmiştir” ifadelerini kullandı. Bu davet, Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgesel ve küresel barış süreçlerindeki kilit rolünü bir kez daha teyit etti.
GÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önce
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7754 kez okundu
2
Türk Akıncı TİHA’lar Halep’in Deyr Hafir kentinde
5510 kez okundu
3
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4701 kez okundu
4
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
4121 kez okundu
5
Suriye’de YPG ile varılan ateşkes 15 gün uzatıldı
4007 kez okundu