Rusya’nın e-ticaret devi vuruldu! Çok sayıda ölü var, büyük yangın çıktı
  • Sun Press
  • Gündem
  • Rusya’nın e-ticaret devi vuruldu! Çok sayıda ölü var, büyük yangın çıktı

Rusya’nın e-ticaret devi vuruldu! Çok sayıda ölü var, büyük yangın çıktı

Ukrayna tarafından Rusya'nın Tambov ve Moskova bölgelerine yönelik düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırılarının ana hedefi lojistik ve tedarik merkezleri oldu. E-ticaret platformu Wildberries'e ait dev depolara düzenlenen saldırılarda 7 kişi hayatını kaybetti, toplam 48 kişi yaralandı.

ABONE OL
18 Temmuz 2026 12:00
Rusya’nın e-ticaret devi vuruldu! Çok sayıda ölü var, büyük yangın çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’da sabahın ilk ışıkları, ülkenin can damarı niteliğindeki lojistik merkezlerini hedef alan yoğun İHA saldırılarının gölgesinde başladı. Tambov ve Moskova bölgelerini vuran gece operasyonları, ülkenin önde gelen e-ticaret platformu Wildberries’in operasyonel tesislerini ağır hasar gören bölgelere çevirdi.

TAMBOV’DAKİ WILDERRIES LOJİSTİK MERKEZİNDE KANLI VARDİYA

Ukrayna kaynaklı olduğu belirtilen saldırıların en yıkıcı etkisi, Tambov’daki büyük bir lojistik merkezinde gözlemlendi. Tambov Bölge Valisi Yevgeny Pervıyşov’un açıklamasına göre, doğrudan e-ticaret devi Wildberries’in lojistik tesisini hedef alan İHA saldırısı sırasında gece vardiyasında yoğun mesai sürüyordu. Merkeze isabet eden İHA, geniş çaplı bir yıkıma yol açarken, ne yazık ki yedi çalışan hayatını kaybetti, yirmi dört kişi ise yaralandı. Vali Pervıyşov, yaralıların acilen hastaneye sevk edildiğini, patlama sonrası çıkan yangının söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

MOSKOVA’DA WILDERRIES DEPOSU VE KRİTİK PETROL TESİSİ VURULDU

Rusya’nın lojistik altyapısını sekteye uğratmayı amaçlayan saldırıların bir diğer odak noktası Moskova oldu. Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov’un aktardığı bilgilere göre, bölgedeki başka bir Wildberries deposu da İHA saldırısına uğradı. Ürün sevkiyatlarının gerçekleştirildiği bu depoda yaşanan patlamada yirmi dört kişi daha yaralandı.

Başkent çevresindeki saldırılar yalnızca ticari depolarla sınırlı kalmadı. Moskova yakınlarındaki kritik bir petrol depolama tesisinde de İHA düşmesi sonucu büyük bir yangın çıktı. Alevlerin tehdit ettiği yakındaki bir doğum hastanesi hızla boşaltılarak, hastalar güvenli sağlık kuruluşlarına nakledildi.

RUSYA HAVA SAVUNMASI YÜZLERCE UKRAYNA İHA’SINI ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Tedarik zincirlerini ve ülkenin stratejik altyapısını hedef alan bu eş zamanlı saldırıların ardından Rusya Savunma Bakanlığı, hava savunma faaliyetlerine ilişkin detaylı bir açıklama yayımladı. Bakanlık, gece boyunca ülke genelinde konuşlu hava savunma sistemlerinin tam üç yüz yetmiş dokuz Ukrayna İHA’sını başarıyla tespit ederek imha ettiğini duyurdu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.