"İsrail için 100 bin savaşçım hazır" diyen ülke, Türkiye’yi tehdit etti
  • Sun Press
  • Gündem
  • "İsrail için 100 bin savaşçım hazır" diyen ülke, Türkiye’yi tehdit etti

"İsrail için 100 bin savaşçım hazır" diyen ülke, Türkiye’yi tehdit etti

ABONE OL
11 Nisan 2026 12:00
"İsrail için 100 bin savaşçım hazır" diyen ülke, Türkiye’yi tehdit etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uganda Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba, uluslararası arenada geniş yankı uyandıran açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti. İsrail’e açık destek veren ve aynı zamanda Türkiye’yi sert bir dille hedef alan Kainerugaba’nın provokatif söylemleri, kamuoyunda yoğun tepkilere yol açtı.

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni’nin oğlu ve olası halefi olarak bilinen Kainerugaba, sosyal medya hesapları üzerinden İsrail’e güçlü desteğini ifade etti. Yaptığı paylaşımda, “Efendimiz Hz. İsa’nın toprakları olan Kutsal Toprakları korumak için 100 bin Uganda askerini İsrail’de seferber etmeye hazırım” ifadelerini kullandı. Bu duruşunun temelinde dini motivasyonun, özellikle de Hristiyan kimliklerinin etkili olduğunu belirterek, İsrail’in yanında olduklarını yineledi.

Kainerugaba’nın bir diğer tartışma yaratan açıklaması ise Türkiye’yi hedef alması oldu. Ankara’yı “asıl sorun” olarak nitelendiren Uganda Genelkurmay Başkanı, Türkiye’ye yönelik sert ifadelerle yüklendi.

Türkiye ile mevcut sorunların çözümüne yönelik 30 günlük bir süre tanıdığını dile getiren Kainerugaba, bu süre zarfında bir adım atılmaması halinde diplomatik ilişkileri tamamen kesebileceklerini belirtti. Küstah general ayrıca, görüşmelere başlamadan önce Türkiye’den “derhal 1 milyar dolar” talep ettiğini de sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.